Kennisbank

Hier vindt u diverse kennisitems die tijdens het NFU programma eHealth zijn opgeleverd.

Blue Button: stappenplan voor downloaden medisch dossier

Dit stappenplan beschrijft op hoofdlijnen de stappen die de patiënt doorloopt om een samenvatting van het medisch dossier te downloaden uit het zorgportaal van Erasmus MC.

Blue Button stappenplan

Dataverzameling voor medisch-wetenschappelijk onderzoek met een app: een handvat.

Deze uiteenzetting beoogt daarom een handvat te bieden voor onderzoekers die zich graag verder verdiepen in de mogelijkheden van dataverzameling met apps.

Dataverzameling met apps

Onderwijsmodule: Ontwerp je eigen eHealthapp

Toekomstige zorgverleners krijgen in hun dagelijkse praktijk meer en meer met eHealth apps te maken. In deze online keuzemodule krijgen medische studenten beter inzicht in wat eHealth is en de complexiteiten in het zorgvuldig ontwikkelen en implementeren van eHealth apps. Zij leren daarbij niet alleen een eigen eHealth app te ontwerpen, maar ook eisen te formuleren waar de app aan dient te voldoen en deze eisen om te zetten in een interactief prototype. De keuzemodule bestaat uit meerdere kennisclips en bijbehorende literatuur. Ook moeten er een aantal opdrachten gemaakt worden die vervolgens peer-reviewed moeten worden. De studenten zullen uiteindelijk een eindrapport met bijbehorende pitch en interactief prototype moeten opleveren. Hieronder staat een van de kennisclips die onderdeel is van de module.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jan Hendrik Leopold via j.h.leopold@amc.uva.nl.

Onderwijsmodule: Ontwerp je eigen eHealthapp

e-learning ‘samen beslissen’ – voor patienten

Samen beslissen: betere zorg begint met een goed gesprek. Deze e-learning is het resultaat van het AMC project ‘zorgverlener en patiënt leren delen’.

e-learning ‘samen beslissen’ - voor patiënten

e-learning ‘samen beslissen’ – voor zorgverleners

Samen beslissen: betere zorg begint met een goed gesprek. Deze e-learning is het resultaat van het AMC project ‘zorgverlener en patiënt leren delen’.

e-learning ‘samen beslissen’ - voor zorgverleners